latinica  ћирилица
10/08/2019 |  16:41 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Јahorina: Dobar odziv učesnika u humanitarnoj trci za život

U okviru ljetne turističke sezone, Olimpijski centar "Јahorina" organizovao je drugu po redu "Trejl trku za život". Ovom trkom promovišu se zaboravljene vrijednosti, a prikupljena sredstva namijenjena su udruženjima za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

Na današnjoj trci učešće je uzelo više od 50 takmičara, a na raspolaganju su imali stazu dugu 20 kilometara, koja prolazi najljepšim predjelima Јahorine.

Za razliku od prethodne, današnja trka ima međunarodni karakter, s obzirom da su neki od učesnika stigli iz daleke Rusije.

- Za nas je velika čast za Ruse da učestvujemo u ovoj trci. Rusija je uvijek bila jedna od zemalja koja je podržavala sve humanitarne akcije i mi idemo u tom pravcu - ističe Aleksandar Borisov, učesnik trke.

Promoteri današnje trke bili su braća Stefan i Nemanja Majdov, džudisti kluba "Crvena zvezda Randori".

- Budimo najprije humani, budimo ljudi, to je najbitnije, to je naš cilj u ovom životu, posebno ako sva sredstva idu za pomoć našoj djeci, i što ćemo spojiti ugodno s korisnim - kaže Nemanja Majdov.

Drugi promoter trke Stefan Majdov navodi da je OC Јahorina ukazala povjerenje njemu i bratu. Ističe, dobar je odziv, posebno mladih ljudi i sportista i očekuje da bude lijepa akcija.

Novčana sredstva prikupljena u okviru trke biće dodijeljena Udruženju za pomoć djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju "Sunce" iz Pala, kao i Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" iz Sarajeva.