latinica  ћирилица
11/08/2019 |  11:26 | Autor: SRNA

U srijedu konkurs za prijem tri pripravnika - djecu poginulih boraca

Grad Banjaluka će u srijedu, 14. avgusta, raspisati javni konkurs za prijem tri pripravnika sa visokom stručnom spremom - djecu poginulih boraca Vojske Republike Srpske.
Gradska uprava Banja Luka - Foto: RTRS
Gradska uprava Banja LukaFoto: RTRS

Konkurs će biti otvoren 15 dana od dana objave, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na rad u Gradsku upravu biće primljena tri lica - po jedan diplomirani pravnik, inženjer arhitekture i inženjer poljoprivrede.

- Pripravnici će biti primljeni na određeno vrijeme radi osposobljavanja za samostalan rad u struci, odnosno samostalno obavljanje posla, koji nakon završenog obrazovanja prvi put zasnivaju radni odnos - naveli su iz Gradske uprave.

Pripravnički staž za lica sa završenim visokim obrazovanjem traje godinu dana, uz mogućnost ostanka na radu ukoliko zadovolje standarde rada i ako se ukaže prilika za angažovanje radnika njihovog stručnog profila.

Ugovor, koji su potpisali grad Banjaluka i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, realizuje se u okviru "Programa podrške zapošljavanju mladih sa visokom stručnom spremom u statusu pripravnika u 2019. godini" i predviđa da dijelom bude refundirana bruto plata za troje pripravnika.

Prijave na javni konkurs kandidati će moći da dostave lično u Prijemnu kancelariju Gradske uprave ili putem pošte, na adresu Gradske uprave.