latinica  ћирилица
12/08/2019 |  09:38 ⇒ 11:57 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju

Vlada Republike Srpske trebalo bi na današnjoj sjednici da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na dnevnom redu je i informacija o realizaciji mjere populacione politike "Fond treće i četvrto dijete" za 2018. godinu, te informacija o potrebnoj finansijskoj pomoći Fudbalskom klubu "Borac" Banjaluka, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sjednici će biti razmotrena i informacija o statističkim pokazateljima stanja u oblasti prerađivačke industrije i njihovom kretanju za prvih šest mjeseci 2019. godine.

Predviđeno je da bide razmotrena i informacija o radu Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske, informacija o Nacrtu sporazuma između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i imenovanju koordinatora za borbu protiv trgovine ljudima u Srpskoj, kao i prijedlog rješenja o imenovanju koordinatora za borbu protiv trgovine ljudima u Srpskoj.

Na sjednici će biti razmatrana i informacija o aktivnostima na promociji turističkih potencijala Republike Srpske na ruskom tržištu, te prijedlog rješenja o davanju ovlašćenja za potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u institucijama pravosuđa Republike Srpske.