latinica  ћирилица
12/08/2019 |  13:03 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Tokom vikenda zbog droge uhapšene 53 osobe u Banjaluci

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su u vremenu od 8. do 11. avgusta, tokom planiranih i pojačanih aktivnosti za vrijeme javnog skupa u Banjaluci, oduzeli veću količinu droge i uhapsili više osoba.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Tokom prethodnog vikenda su uhapšene 53 osobe, zbog dovođenja u vezu s izvršenjem krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava.

- Tom prilikom ukupno je oduzeto oko 95 grama bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu kokain, 24 grama bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu spid, oko 155 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, oko 145 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i određenu količinu tableta diazepam i leponeks - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Uhapšena lica biće procesuirana u skladu sa zakonskim propisima, a u vezi sa počinjenim prekršajima, odnosno krivičnim djelima. O svim aktivnostima obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i dežurni sudija za prekršaje Osnovnog suda Banjaluka.

Takođe, policijski službenici ove policijske uprave i u narednom periodu nastaviće sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji.