latinica  ћирилица
12/08/2019 |  21:09 ⇒ 22:38 | Autor: B92

Srbija opet nadigrala Litvaniju (FOTO)

Košarkaši Srbije pobIЈedili su Litvaniju 95:91 i u drugom međusobnom duelu u tri dana, ovaj put u Kaunasu.
Bogdanović i Јokić (Foto: @KSSrbije) - Foto: Twitter
Bogdanović i Јokić (Foto: @KSSrbije)Foto: Twitter

"Orlovi" su odigrali meč sa dosta oscilacija, selektor Aleksandar Đorđević je mnogo kombinovao i uigravao, ali i pored toga srpski tim je nadigrao jednog od kandidata za medalju na Mundobasketu.

Zablistao je Bogdan Bogdanović sa 27 poena (10/16 iz igre, 5/9 trojke) i pet asistencija uz odlučujuće koševe za pobjedu.

Najbolje ga je pratio Nikola Јokić sa 14 poena uz po pet skokova i asistencija, a kada je on bio na parketu Srbija je potpuno kontrolisali ritam igre.

Kao i u Beogradu, udarni trio je kompletirao Nemanja Bjelica sa 11 poena, uz važne koševe u trenucima kada su Litvanci imali inicijativu.

Dvocifren učinak imao je i Miroslav Raduljica sa 10 poena, dok je Vasilije Micić podijelio sedam asistencija.

Foto: KS Litvanije

Najefikasniji kod Litvanaca je bio Grigonis sa 18, dok je Kuzminskas dodao 13.

Pred 18.150 navijača oba tima su igrala vrlo motivisano i borbeno, a slična atmosfera se očekuje i u "Žalgiris areni" jer Litvanci nisu ništa manje fanatični za košarku od Srba, štaviše.

Večeras su viđeni prvi obrisi igre koja se očekuje od "Orlova" u Kini, sa Bogdanovićem, Bjelicom i Јokićem kao okosnicom tima, uz sjajnu podršku Milosavljevića i Lučića.

Foto: KS Litvanije

U Litvaniji se očekuje veći doprinos Gudurića, te Micića i Јovića pred kojima je još veća odgovornost u organizaciji napada zbog izostanka Teodosića.

Meč u Areni je stvorio i veliki problem selektoru Srbije, jer je Miloš Teodosić obnovio povredu stopala koja bi mogla da ga spriječi da nastupi na Mundobasketu u Kini.