latinica  ћирилица
13/08/2019 |  08:34 | Autor: SRNA

Danas veoma toplo, poslije podne kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će tokom dana biti veoma toplo, popodne su mogući pljuskovi sa grmljavinom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima, a u noći kiša u većini krajeva.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 27 do 34, na jugu oko 38 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana očekuje se sunčano i veoma toplo vrijeme, uz postepeno povećanje oblačnosti u zapadnim i sjevernim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorloškog zavoda.

Kasnije popodne lokalni pljuskovi su mogući mjestimično u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima, uz mogućnost i grada. U noći slijedi jače naoblačenje sa zapada koje će donijeti kišu u većini krajeva.

Duvaće slab vjetar do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini prije podne jugo, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Gacko 17, Višegrad, Rudo, Sokolac, Srebrenica i Foča 19, Han Pijesak, Čemerno, Mrakovica i Šipovo 20, Nevesinje i Mrkonjić Grad 21, Sarajevo, Bileća, Tuzla, Bihać i Ribnik 22, Bijeljina, Prijedor, Brčko, Mlječanica i Novi Grad 23, Gradiška, Zvornik i Srbac 24, Banjaluka, Doboj i Trebinje 25, Neum 26, te Mostar 28 stepeni Celzijusovih.