latinica  ћирилица
13/08/2019 |  10:18 ⇒ 10:26 | Autor: SRNA

Foča: Predstavljen Vlajkijev roman o vladavini žena

Roman Emila Vlajkija "Žena koja je vjerovala da je Marija Magdalena" promovisan je u Foči i predstavlja neobičnu naučno-fantastičnu priču koja govori o tome kako bi svijet izgledao kada bi dominaciju muškaraca zamijenila prevlast žena.
Foča: Promocija romana Emila Vlajkija - Foto: SRNA
Foča: Promocija romana Emila VlajkijaFoto: SRNA

Vlajki je na sinoćnoj promociji u fočanskom Centru za kulturu i informisanje napomenuo da su kroz istoriju muškarci izazvali i vodili sve ratove, te da vjeruje da ne bi bilo tolikog uništavanja čovječanstva kada bi žene vladale.

Glavni lik romana je Tilda Koen koja vjeruje da je reinkarnacija Marije Magdalene i da je njen zadatak da nastavi misiju Isusa Hrista na zemlji.

Uz pomoć raznih međunarodnih faktora, Tilda osvaja vlast i počinje da gradi jednu vrstu matrijarhata u kome se ustanovljava 8. mart za muškarce.

Vlajki se u knjizi bavi i mnogim etičkim pitanjima, polnim odnosima heteroseksualaca i homosekusalaca, usvajanjem djece od strane homoseksualnih parova, kao i genetskim inženjeringom.

Kaže da je ovom knjigom otvorio mnoga pitanja, ali da na njih nije odgovorio, pa će najvjerovatnije knjiga imati i nastavak.

- Knjiga govori o odnosu muškaraca i žena uopšte i o pobuni žena, koje preuzimaju vlast, tjeraju muškarce iz politike - rekao je Vlajki.

Recenzent knjige Saša Knežević istakao je da je Vlajkijev roman čitljivo štivo, koje ima zanimljivu radnju.