latinica  ћирилица
13/08/2019 |  14:37 ⇒ 20:54 | Autor: Index.hr

Detalji smrti na brodu: Otrovana porodica sinoć na Hvaru jela školjke

Danas je na brodu kod Hvara preminuo strani državljanin, piše portal Indeks.
Hvar (foto: zestinatote.com) -
Hvar (foto: zestinatote.com)

Kako je saopštila je splitsko-dalmatinska policija, na brodu je pronađen mrtav muškarac. Četiri osobe su zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene u splitsku bolnicu, među kojima i dvoje djece. Kako Indeks saznaje od policije, sumnja se na trovanje hranom.

Djeca hitno prevezena helikopterom u splitsku bolnicu

Dalmacija Danas javlja da se radi o Italijanima. Muškarac je preminuo prije dolaska hitne, dok je dvoje djece u teškom stanju hitno prevezeno helikopterom na Odjeljenje pedijatrije splitske bolnice. Helikopter se kasnije vratio po još dvije osobe koje su se osjećale loše te ih prebacio na Odjeljenje za zarazne bolesti splitske bolnice.

- Danas oko 10:10 sati zaprimljena je informacija da je kapetan najavio uplovljavanje u hvarsku luku broda na kojem je pronađen mrtav muškarac. Četiri osobe su zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene na pružanje medicinske pomoći u splitsku bolnicu. Obaviješteno je Županijsko državno tužilaštvo, zamjenik izlazi na mjesto događaja i obaviće se uviđaj - saopštila je policija.

Nisu se otrovali na brodu

Kako Indeks saznaje od izvora, preminuli muškarac i četiri osobe koje su u teškom stanju prevezene u bolnicu nisu juče jeli na brodu. Јučer naveče večerali su u jednom poznatom restoranu na Hvaru te se pretpostavlja da su se upravo tamo otrovali. Јeli su školjke.

Takođe, Indeks saznaje da se radi o članovima iste porodice.