latinica  ћирилица
14/08/2019 |  11:33 ⇒ 11:36 | Autor: RTRS

Finale Super kupa Evrope: Liverpul - Čelsi

Fudbaleri Liverpula i Čelsija večeras igraju za prvi evropski trofej ove sezone. U finalu Super kupa ove dvije engleske ekipe odmjeriće snage u Istanbulu.
Finale Super kupa Evrope: Liverpul - Čelsi - Foto: ilustracija
Finale Super kupa Evrope: Liverpul - ČelsiFoto: ilustracija

Aktuelni šampion starog kontineta, ekipa Liverpula, odlično je počeo takmičenje u novoj sezoni. U prvoj utakmici Premijer lige savladali su ekipu Noriča sa 4:1. “Redsi” su spremni, nemaju problema sa povrijeđenim igračima, i uvjereni da mogu do trofeja protiv ekipe koju dobro poznaju, ali i respketuju jer je na klupi ljubimac navijača Čelsija, Frenk Lampard.

Čelsi je deklasiran od Mančester Јunajteda na početku sezone i to svakao nije dobro za ekipu iz Londona. Ova ekipa, sem novog trenera, ima i unekokoliko promijenjen sastav od prošle sezone, što zbog odlaska igrača što zbog povreda. I pored toga, “plavci” vjeruju da mogu do pehara.

- Optimista sam prije svega zbog igrača, ali i činjenice da smo ovdje. Zasluženo smo u finalu, ali to je rezultat iz prošle sezone - ne moj. Liverpul je zasluženo osvojio Ligu šampiona, imaju i odličnog trenera. Biće ovo veliki test za nas, ali ako budemo mogli da odigramo maksimalno, možemo do trofeja - rekao je trener Čelsija Frenk Lampard.

Utakmica na Vodafon areni u Istanbulu počinje u 21 čas. Kuriozitet ja da će finale suditi Stefani Frapar iz Francuske. Biće to prvi put u istoriji da žena sudi jedno finale evrokupova.

Stefani Frapar (Foto: UEFA/Pool via REUTERS)