latinica  ћирилица
14/08/2019 |  11:56 ⇒ 15:44 | Autor: SRNA

Oduzete cigarete i rezani duvan vrijedni 56.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su na području Sarajeva, Zenice i Foče 8.959 paklica cigareta i 72,2 kilograma rezanog duvana bez akciznih markica BiH ukupne vrijednosti 56.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.
Banjaluka: Oduzete cigarete - Foto: SRNA
Banjaluka: Oduzete cigareteFoto: SRNA

Ovlaštena službena lica UIO iz Regionalnog centra Sarajevo vršila su pojačane aktivnosti na sprečavanju nelegalne prodaje akciznih proizvoda /cigareta i rezanog duvana/ na ovom području pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Novi Grad Sarajevo, Odjeljenja kriminalističke policije i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Tom prilikom je privremeno oduzeto 8.959 paklica cigareta raznih robnih marki i 72,2 kilograma rezanog duvana koji nisu bili obilježeni akciznim markicama BiH.

Iz UIO navode da će se oduzeta roba koristiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv lica za koje postoji osnovana sumnja da je počinilo krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a i dodaje da su svi pozivi besplatni i potpuno anonimni.