latinica  ћирилица
14/08/2019 |  12:59 | Autor: SRNA

Krajem septembra prvi banjalučki "Oktoberfest"

Prvi banjalučki "Oktoberfest 2019" biće održan posljednjeg vikenda u septembru, čime će Banjaluka postati bogatija za još jednu atraktivnu manifestaciju posvećenu pivu, dobroj zabavi i muzici.
Banjaluka (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Banjaluka (Foto: banjaluka.rs.ba)

Svi posjetioci će po popularnim cijenama ulaznica, piva i hrane imati priliku da uživaju i u bogatom muzičkom programu, najavili su organizatori iz Centra za marketinški razvoj.

Ovaj festival je organizovan po uzoru na najveći festival piva na svijetu - minhenski "Oktoberfest", pa će i banjalučki posjetiocima ponuditi pivo, kobasice, perece, dobru muziku i provod, ali i domaću deliciju - banjalučki ćevap.

Organizator manifestacije Damir Kovačević rekao je da će za potrebe održavanja ovog "Oktoberfesta" na tvrđavi Kastel biti obezbijeđen veliki natkriveni prostor kako vrijeme ne bi uticalo na održavanje festivala.

Kovačević je naveo da je namjera da se posjetiocima ponudi najmanje sedam vrsta piva, i to u velikim staklenim kriglama. 

- Ponuda hrane biće slična onoj na čuvenom minhenskom "Oktoberfestu", od koljenica, kobasica, pereca, pa do našeg ćevapa koji vole da probaju turisti - istakao je Kovačević.

Kada je riječ o muzičkom dijelu manifestacije, Kovačević je istakao da su za sada dogovoreni nastupi grupa "Garavi sokak" za 27. septembar i "Aerodroma" za 28. septembar.

Sa ciljem bogaćenja turističke ponude grad Banjaluka podržao je organizaciju prvog banjalučkog "Oktoberfesta" i uvrstio ga u kalendar turističkih manifestacija grada za ovu godinu.

Grad Banjaluka u ovoj godini finansijski podržava ukupno 22 različita dešavanja, koji se nalaze u kalendaru turističkih manifestacija.