latinica  ћирилица
14/08/2019 |  22:22 ⇒ 22:28 | Autor: Nezavisne

Uhapšeni vlasnik i kapetan broda na kojem su se otrovali Italijani

Vlasnik i kapetan broda na kojem su se otrovali italijanski turisti kod Hvara su uhapšeni, saopštila je Splitsko-dalmatinska policijska uprava.

Navedeno je da je završena kriminalistička istraga o smrti italijanskog menadžera i trovanju još pet osoba na brodu kod Hvara.

- Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske završili su kriminalističku istragu jučerašnjeg događaja kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno i hospitalizovano u bolnici u Splitu, a riječ je o tri punoljetne osobe i dvoje djece, rođene 2008. i 2014. godine, a svi su državljani Italije. Nakon ukazane ljekarske pomoći u KBC Split utvrđeno je da su djeca životno ugrožena - saopštila je policija.

Dodaje se da su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo uhapšeni i sprovedeni u policiju na Hvaru 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi kriminalističke istrage.

- Nakon provedene kriminalističke istrage i izvršenog uviđaja, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su hrvatski državljani 23-godišnji vlasnik jahte i 27-godišnji kapetan broda, protiv pravila struke i izričitim tehničkim uputstvima u vezi sa bezbjednošću korištenja uređaja, 8. avgusta ugradili benzinski generator - agregat sa vazdušnim hlađenjem u mašinski prostor jahte što je izazvalo isticanje otrovnih gasova, tj. ugljen-monoksida u potpalublje broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika - ističe policija u saopštenju.