latinica  ћирилица
14/08/2019 |  22:43 ⇒ 23:05 | Autor: RTS

FIBA rangirala timove, predviđa finale SAD-Srbija

Na sajtu svjetske košarkaške federacije FIBA objavljen je tekst koji se bavi predviđanjem događaja na Mundobasketu u Kini i rangiranju timova učesnika, a u kojem je Srbija označena kao drugi favorit, odmah iza Amerikanaca.
FIBA rangirala timove (Foto:FIBA) -
FIBA rangirala timove (Foto:FIBA)

Prvo, od ukupno tri rangiranja koja će biti rađena, kaže da je (očekivano) prvi favorit turnira tim SAD, dok je na drugom mjestu srpska selekcija.

Autor teksta, inače Hrvat, smatra da su finalu najbliži Amerikanci i "orlovi", tj. da će za zlato odlučivati isti timovi kao 2014. godine.

- Za svaki tim na svijetu bi gubljenje Miloša Teodosića bio katastrofalan udarac. Za Srbiju to je samo signal da promiješa brzine i da postigne 95 poena protiv Litvanije u Litvaniji. Srbija je imala i 95 poena protiv Finske, a 97 protiv čačanskog Borca - navodi se u dijelu analize koji je posvećen Srbima.

- Srbija će pronaći način da postiže poene, a to nije iznenađujuće s obzirom na to da u timu ima Nikolu Јokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu i ostale igrače, na čelu sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem - dodaje autor.

Treće mjesto na toj rang listi dodijeljeno je Grčkoj, koja u timu ima MVP-a NBA Јanisa Adetokumba, dok su Španaci četvrti favoriti.

Peti su Francuzi, šesti Australijanci, sedmi Argentinci, a osmo mjesto dodijeljeno je timu Nigerije, koja bi po toj projekciji bila rival Srbiji u meču četvrtfinala.