latinica  ћирилица
15/08/2019 |  13:59 | Autor: SRNA

Hrvatska i Slovenija u septembru o lokaciji Vrbina

Hrvatska i Slovenija će krajem septembra razmotriti mogućnost zajedničkog rješenja zbrinjavanja radioaktivnog otpada na lokaciji Vrbina u Sloveniji, rečeno je Srni u hrvatskom Fondu za finansiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško.
Hrvatska i Slovenija (Foto:twitter) -
Hrvatska i Slovenija (Foto:twitter)

Portparol Fonda Sanja Miščević rekla je da nije bilo aktivnosti u kasarni "Čerkezovac" na Trgovskoj gori u opštini Dvor na lokaciji predviđenoj za odlaganje radioaktivnog otpada.

Ona je navela da, osim preuzimanja dokumentacije koju je Fondu predalo Ministarstvo državne imovine, drugih aktivnosti nije bilo.

- Hrvatska i Slovenija će krajem septembra razmotriti mogućnost zajedničkog rješenja zbrinjavanja radioaktivnog otpada na lokaciji Vrbina u Sloveniji - rekla je Miščevićeva.

Fond za finansiranje razgradnje preuzeo je 11. jula od Ministarstva državne imovine dokumentaciju aktivnog vojnog skladišta "Čerkezovac" u Dvoru.

Svrha primopredaje dokumentacije je sprovođenje istražnih radova prema Nacionalnom programu provođenja Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva.