latinica  ћирилица
15/08/2019 |  14:36 ⇒ 18:18 | Autor: Blic

Srpkinja kidnapovana u Italiji (VIDEO)

Srpkinja je šetala centrom grada sa svojim partnerom, kada se kraj njih zaustavio crni kombi i kojeg su izašli otmičari maskirani kao policajci i oboje pokušali da ih uvuku u kombi. Muškarac je uspio da se otrgne napadačima, dok su ženu uvukli u vozilo i počeli da bježe.
Srpkinja kindapovana u Italiji - Foto: Screenshot
Srpkinja kindapovana u ItalijiFoto: Screenshot

Drama se odigrala na trgu San Karlo u Torinu, oko 11 sati prijepodne. Pored žene i muškarca čiji identitet još nije objelodanjen, odjednom se zaustavio crni folksvagenov kombi. Iz njega su izašli maskirani otmičari sa pancirima koji su pokušali oboje da ih uvuku vozilo, ali muškarac se izvukao i pobjegao. Srpkinja nije bila te sreće, piše Blic.rs. Očevici kažu da je scena bila kao iz filma.

- Oboje su vrištali. Ona je dozivala pomoć i da neko pozove policiju - ispričao je radnik poslastičnarnice ispred koje se odigrala nemila scena.

Za nekoliko minuta policijski automobili su blokirali taj dio grada i započeta je potraga za crnim kombijem.

U međuvremenu, vinovnici su pokušali da pronađu zaklon u obližnjoj privatnoj garaži, kako bi se na kratko pritajili. Međutim, čuvar garaže im je rekao da je njihovo vozilo preveliko da bi se tu parkirali i da će parking morati da pronađu na drugom mjestu. Dok su razgovarali sa čuvarom, policija ih je opkolila.

Policajci su u kombiju pronašli 35-godišnjakinju, koju su otmičari vezali kanapom i na usta joj stavili ljepljivu traku, kao i trojicu Nijemaca, od kojih su dvojica dobro poznati organima gonjenja.

Uhapšen je vlasnik jedne građevinske kompanije u Njemačkoj (54), i dvojica mladića starosti 24 i 26 godina.

Nezvanično, motiv otmice je osveta zbog finansijske prevare. Prema pisanju italijanskih medija, Srpkinja je prevarila vlasnika građevinske kompanije za 50.000 evra, zbog čega je on želio da joj se osveti.

Kako piše Blic, ispostavilo se da je građevinac ranije davao novac na kamatu, a da mu je Srpkinja prilikom vraćanja duga dala lažne evre. Umjesto da se obrati policiji, Nijemac je unajmio privatne detektive da uđu Srpkinji u trag i natjera je da mu vrati novac, ali mu otmica nije uspela.

PItalijanski portali prenose da je zdravstveno stanje žene dobro, osim što je preživela veliki šok i stres. Kod nje je pronađeno 2.700 evra u gotovini. Muškarac koji je u trenutku otmice bio sa njom, po svemu sudeći nije povezan sa ovim slučajem.