latinica  ћирилица
15/08/2019 |  20:15 ⇒ 16/08/2019 | 07:35 | Autor: RTRS

Pomozimo dječaku koji je život posvetio svešteničkom pozivu

Prije nekoliko mjeseci objavili smo priču o četrnaestogodišnjem Milošu Davidoviću iz Crnče, kod Dervente, koji je svoj život posvetio Bogu i svešteničkom pozivu. Odličan učenik, ali i dječak koji živi u teškim uslovima. Kako bi pomogli Milošu, u priču su se uključili mještani, koji su pokrenuli akciju kako bi on i njegova porodica, dobili novi krov nad glavom.

Napukli zidovi, vlaga i krov koji prokišnjava, slika je koju svakodnevno gleda 14-godišnji Miloš Davidović iz Crnče.

U ovoj kući živi zajedno sa gluvonijemom majkom i dedom, a nedavno je izgubio oca.

Njegov san je da kada odraste obuče svešteničku mantiju i pomogne svom narodu koliko bude mogao, a u ovom trenutku mali Miloš želi da kao i svi njegovi vršnjaci, ima normalne uslove za život.

Kuća u kojoj Miloš sa porodicom živi napravljena je 60-ih godina prošlog vijeka.

Od tada, u nju ništa nije ulagano. Deda Petko, kaže, da bi dok je živ želio da obezbijedi normalne uslove za život unuku, ali priznaje da sam to ne može da ostvari.

- Zahvaljujem svima. Koliko se god učini, zadovoljan sam i mogu se zahvaliti i društvu i ljudima na dobroj volji i pomoći - kaže Petko Davidović, dječakov djed.

Znajući u kakvim uslovima ova porodica živi, mještani Crnče pokrenuli su akciju u želji da im pomognu.

- Mogu se direktno obratiti na ovu adresu. Vjerovatno ima još ljudi koji tu akciju pokreću, Davidović, momak iz Austrije. Mogu preko mene i nadam se, vaše Televizije. Tako da postoji šansa da se donacije uplate za ovu porodicu - naveo je Momir Vukičević, matičar u MZ Crnča kod Dervente.

Mještani Crnče apeluju na ljude dobre volje da pomognu koliko mogu ovoj porodici.

A svi koji žele to da urade, donacije mogu da uplate na žiro račune na ime Biljane Davidović, Miloševe majke.