latinica  ћирилица
15/08/2019 |  21:04 ⇒ 21:12 | Autor: Blic

Albanac nožem napao mlade srpske košarkaše

Mlade košarkaše Srbije, koji se nalaze na Evropskom prvenstvu u Udinama, Albanac je napao nožem.
Napad nožem       (Foto:news-blic.com) - Foto: ilustracija
Napad nožem (Foto:news-blic.com)Foto: ilustracija

Prema prvim informacijama, niko nije povrijeđen.

- Djeca su dobila pola sata slobodnog vremena, izašli su iz hotela u Udinama da se malo prošetaju i opuste, kada je naišao jedan Albanac na biciklu i počeo da ih vrijeđa. Govorio je "No Srbija, Kosovo - Albanija". Momci su mu pokazali rukom da se skloni. On se nije pomjerio, već je počeo još jače da proziva i provocira. Dječaci su se tada okupili oko kapitena - rekao je potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević.

Prema njegovim riječima, muškarac je tada sišao sa bicikla i počeo da ih juri nožem.

- Momci su se toliko uplašili, razbježali i došli do hotela. Srećom, niko nije povrijeđen. Slučaj je prijavljen policiji. Inače, tretman naše reprezentacije u Udinama je očajan, sudije su nam juče otele pobjedu, promaja duva svuda u hali, ne može da se igra i da se šutira. Djeca su juče plakala zbog tog poraza. Sutra bi trebalo da igraju odlučujuću utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Strašno smo nezadovljni tretmanom - zaključio je Rakočević.

Selekcija Srbije će igrati za plasman od petog do osmog mjesta, a sutra od 14.15 časova sastaće se sa reprezentacijom Turske.