latinica  ћирилица
15/08/2019 |  21:49 ⇒ 16/08/2019 | 09:42 | Autor: RTRS

Novo tehnološko partnerstvo - saradnja Prointera i Dvelta

Domaće digitalno tržište unaprijeđeno je za novo tehnološko partnerstvo - kompanijom Prointer ITSS i Dvelt.

Predstavnici vodeće IT kompanije u BiH i start ap firme potpisali su Memorandum o saradnji koji se odnosi na Dveltov inovativni softverski proizvod - "Platformu iks".

"Platforma iks" vizija je Dveltove digitalen transformacije energetskog sektora. Ovo softversko rješenje za kompanije znači smanjenje gubitaka na mreži, pronalaženje nelegalnog korištenja energije, predviđanje potrebe za energijom...

Od sada, ovaj softver, koji je jedino rješenje ove vrste u BiH, razlog je parnterstva Prointera i Dvelta.

Stefan Krneta, osnivač Dvelta, navodi da ova start ap firma ne širi razvoj na druge industrije, ali traži strateške partnere, velike sisteme integratora i konsultantske firme iz oblasti energetike u svakoj zemlji.

- U BiH smo se odlučili za najbolju IT kompaniju - Prointer, s kojom sarađuju i najveće svjetske kompanije - kaže Krneta.

Banjalučki Prointer, koji sa 80 zaposlenih stručnjaka, uspješno posluje od 2015. godine, saradnjom sa Dvletom dobija inovativnu mladu kompaniju koja sa visokiosofisticiranom "Platformom iks" prati potrebe globalnog tržišta.

Osnivaču Dvelta ovo je drugi uspješan start ap projekat. Zvaničnom potpisivanju Memoranduma o saradnji, prethodilo je nekoliko pilot projekata, mjeseci testiranja i provjera koje su uspješno završene.