latinica  ћирилица
16/08/2019 |  08:53 | Autor: SRNA

Samoproglašeno Kosovo - dio Srbije u stanju prolazne političke zablude

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije poručilo je da se motivi za isticanje zastave samoproglašenog Kosova na srpskoj tvrđavi Novo Brdo i postavljanje vojnih šatora kod tamošnje crkve mogu potražiti "u dubokim virovima i tami varvarske svijesti, koja u nedostatku sopstvenog, poseže za otimanjem tuđeg kulturnog nasljeđa i identiteta".
Vladan Vukosavljević (foto: www.kultura.gov.rs) -
Vladan Vukosavljević (foto: www.kultura.gov.rs)

- Ohrabrujemo uzurpatore iz takozvane prištinske vlasti da nastave da se brukaju pred čestitim dijelom albanske javnosti i pred cijelim svijetom, jer time samo pomažu Srbiji čiji su, podsjećamo ih, sastavni dio, koji je u stanju prolazne političke zablude - saopšteno je iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su istakli da nikakve šarene tkanine nejasnog simboličkog značenja, ne mogu da posluže drugoj namjeni nego da obrišu prašinu vijekova sa bisera srpske srednjovjekovne duhovnosti i evropske i svjetske kulturne baštine.

Privremene prištinske institucije istakle su juče zastavu samoproglašenog Kosova na srednjovjekovnoj srpskoj tvrđavi Novo Brdo, a riječ je o zastavi ogromnih dimenzija koja je vidljiva sa okolnih puteva.

Uz Crkvi Svetog Nikole, koja je u blizini, istaknuta je još jedna zastava samoproglašenog Kosova i postavljeno nekoliko vojnih šatora pored kojih je desetak osoba u uniformama.