latinica  ћирилица
16/08/2019 |  09:02 | Autor: RTS

Mjuzikl o princezi Dajani na Brodveju

Mjuzikl "Dajana" će sljedeće godine biti postavljen u pozorištu na Brodveju.
Princeza Dajana (Foto:Instagram) -
Princeza Dajana (Foto:Instagram)

Priča o tragično preminuloj britanskoj princezi koja je "uzdrmala" kraljevsku porodicu i odlučila se za sopstveni put, zbog čega je postala besmrtna.

Muziku za najavljeni mjuzikl napisao je klavijaturista DŽona Bon DŽovija, Dejvid Brajan, koji je 2010. godine osvojio dvije nagrade "Toni" za scenski šou Memfis.

 Glavna uloga dodijeljena je DŽin de Val, pozorišnoj glumici koja je nastupala u brodvejskim predstavama "American Idiot" i "Kinky Boots", navodi Bi-Bi-Si.

- Svi su bili ponosni na nju, bila je posebna, bez obzira na to iz kog su staleža. Mislim da tu njenu osobinu svi želimo da slavimo - rekla je glumica o pokojnoj princezi.

Uloga princa Čarlsa dodeljena je glumcu Rouu Hartrampfu.

U mjuziklu je mnogo muzike koja će dočarati ponašanje paparaca, život s Vindzorima, vezu Dajane o kojoj se šuškalo s DŽejmsom Hevitom, a jedna se zove "Secrets and Lies".

Holivud reporter navodi da mjuzikl sadrži brojne muzičke numere potrebne za hit predstavu.

- Premda će se članovi kraljevske porodice vjerovatno naljutiti na glumce koji ih na pozornici prikazuju polugole i u krevetu, britanska javnost na tome neće zamjeriti - kaže kritičarka Debora Vilker.

Premijera mjuzikla održaće se 2. marta sljedeće godine u pozorištu Longacre, a službeni datum početka prikazivanja je 31. mart 2020. godine.

Nije poznato hoće li se predstava u dogledno vrijeme prikazivati i u Velikoj Britaniji.