latinica  ћирилица
16/08/2019 |  19:00 | Autor: RTS

Srbija lako sa Turskom na startu Akropolis kupa

Košarkaši Srbije savladali su Tursku sa 87:72 u prvoj utakmici na Akropolis kupu. Јokić i Bogdanović vodili Orlove do ubЈedljive pobjede, slijedi utakmica sa Italijom u subotu (17.00).

Možda i lakše nego što se očekivalo, Srbija je savladala Tursku u prvoj utakmici na Akropolis kupu u Atini. Izabranici Saše Đorđevića od početka duela stavili do znanja protivniku da nemaju šta da traže u ovom meču, na kraju zabilježen trijumf – 87:72.

Odlična igra u odbrani i vrlo maštovita u napadu odredili su tok meča. Turci nisu imali rješenje za čvrstu odbranu Orlova, pa su većinu poena postigli sa linije za slobodna bacanja i iza linije za tri poena.

Na drugoj strani, Bogdan Bogdanović radio je "šta je htio", dok je Јokić još jednom pokazao zašto je najbolji centar NBA lige.

Prednost Orlova rasla je iz minuta u minut, a najubjedljiviju prednost Srbija je imala sredinom posljednje četvrtine, kada je poslije zakucavanja Raduljice stigla do 78:56.

U opuštenijoj završnici, Turci su uspjeli da smanje prednost na, za njih, podnošljivih minus 15.

U timu Srbije nije nastupio Nikola Milutinov, dok je Dragan Milosavljević zbog povrede skočnog zgloba početkom treće dionice završio meč.

Marjanović i Raduljica podijelili su minutažu, Bobi je igrao u prvom, a Miroslav u drugom poluvremenu duela sa Turskom.

Gosti na večerašnjoj utakmici u Atini bila su djeca iz Republike Srpske i Kosova i Metohije, a često se moglo čuti "Kosovo je srce Srbije".

Naredni meč na Akropolis kupu Srbija igra u subotu (17.00) protiv Italije, selekcije koja će Srbiji biti protivnik u grupi na Svjetskom prvenstvu.