latinica  ћирилица
16/08/2019 |  21:58 | Autor: SRNA

MIP pozvao Mađarevićevu zbog rasističkih stavova

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske ogradilo se od rasističkih stavova koje je na društvenim mrežama iznijela službenica MIP-a Elizabeta Mađarević.
Banski dvori u Zagrebu (foto:novilist.hr) -
Banski dvori u Zagrebu (foto:novilist.hr)

MIP Hrvatske ističe se da je Mađarevićeva odmah pozvana u resorno ministarstvo, gdje će biti utvrđene sve činjenice u vezi sa njenim objavama, s obzirom na ozbiljne indicije povrede propisa kojima je uređen rad Službe spoljnih poslova Hrvatske, ali i Zakona o državnim službenicima.

Nakon što je hrvatski portal Indeks objavio skrinšotove njenih rasističkih komentara, Mađarevićeva se oglasila na svom profilu na Fejsbuku, navodeći da nije političarka, pa ima pravo da govori šta želi.

- Nisam zvaničnik, niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost, ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama - napisala je Mađarevićeva.

Ona je dodala da je "neprofesionalno od današnjih novinara na ovakav način uništavaju obične ljude".

- Ili više ne smijemo biti misleća bića i imati slobodu govora? A ako nekome treba objašnjavati kako je Evropa demografski izgledala prije nekoliko decenija i kroz čitavu istoriju, neka samo okrene demografsku statistiku - dodala je ona.