latinica  ћирилица
17/08/2019 |  13:25 ⇒ 13:43 | Autor: RTRS

Đurević i Radojičić o saradnji Višegrada i Beograda

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarali su danas o uspostavljanju privredne, turističke i kulturne saradnje Višegrada i Beograda.
Višegrad: Đurević i Radojičić - Foto: SRNA
Višegrad: Đurević i RadojičićFoto: SRNA

Đurević je, nakon sastanka sa Radojičićem i njegovim saradnicima u Višegradu, rekao novinarima da je dogovoreno da delegacija višegradske opštine posjeti Beograd gdje će potpisati protokol o saradnji.

- Sve više ljudi iz Srbije i Beograda posjećuje našu opštinu i nadam se da ćemo u narednom periodu imati nekoliko zajedničkih projekata, a na zadovoljstvo građana iz Republike Srpske i Srbije - naglasio je Đurević.

On je ocijenio da je razgovor bio konstruktivan i da su se dotakli mnogih tema.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da se najbrži rezultati mogu očekivati u turističkoj saradnji Višegrada i Beograda.

- Mnogi strani turisti koji dolaze u Beograd žele da posjete Višegrad zbog čuvenja koje ima u svjetskim razmjerama. Turisti koji dolaze zbog Višegrada mogu biti usmjereni prema Beogradu i to je veoma važan segment u kojem možemo da napredujemo - dodao je Radojičić.

On je napomenuo da je važno naći zajedničke interese i u tom segmentu uraditi stvari koje su dobre i za Višegrad i za Beograd.

- Kultura, sport i umjetnost su segmenti u kojima sigurno možemo mnogo toga da uradimo, a vjerujem da će tim sporazumom o kojem smo pričali to definisati preciznije i imati jasne rezultate u skorijoj budućnosti - istakao je Radojičić.

On kaže da je uvijek na poseban način fasciniran i Višegradom, kao i ćuprijom i Drinom.

- Andrićgrad je dao neku posebnu dimenziju ovom gradu i radujem se da ima sve više turista i da se Višegrad privredno razvija - dodao je Radojičić.