latinica  ћирилица
19/08/2019 |  11:37 ⇒ 12:35 | Autor: B92

Bjelica: Moramo igrati timski, ali poštovati igru pojedinca

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica izjavio je da s nestrpljenjem čeka početak Mundobasketa u Kini.

Srbija je sinoć trijumfovala na Akropolis kupu u Atini pobjedom protiv Grčke poslije produžetaka (85:80), a Bjelica kaže da sve ide po planu.

On je poručio da vjeruje da će forma dostići vrhunac kada to bude bilo najpotrebnije, na SP u Kini od 31. avgusta do 15. septembra.

- Dobro je, ali i dalje ne igramo onako kako želimo. Јoš je rano, imamo još vremena, vjerujem da će sve biti kako treba kada počne prvenstvo - poručio je Bjelica.

On kaže da je uspjeh stvar timske igre i da svi pojedinačno moraju da se žrtvuju za kolektiv.

- Moramo više da se poštujemo. Kad to kažem, mislim prije svega da poštujemo svačiji način igre. U ekipi je mnogo dobrih igrača, ali treba da igramo timski. Moramo više da komuniciramo. Međutim, sve je to normalno s obzirom na to da smo malo vremena proveli zajedno. Na kraju, najvažnije je da ostanemo zdravi. Do sada smo ostali bez Dragana Milosavljevića, a još se ne zna sasvim kakva je situacija sa Milošem Teodosićem - dodao je Bjelica.

Srbija je jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju. Košarkaš Sakramenta kaže da je konkurencija velika, ali da se niko u timu Srbije ne plaši izazova.

- Konkurencija će biti jaka. Sve je moguće. Ništa me ne bi iznenadilo, jer mnogo igrača neće igrati za SAD. Ipak, oni su i dalje prvi favorit. Tu su takođe i Španija, Francuska, Australija, Grčka... Svi se oni bore za medalje, iako neki ne žele da priznaju - kaže srpski reprezentativac.

Bjelica je rekao i da je za košarku dobro što su on i Nikola Јokić pokazali da u NBA ima mjesta i za košarkaše koji se ne oslanjaju isključivo na fizičku spremu.

- U NBA sam već četiri godine, pronašao sam svoje mjesto. Osjećam se odlično u Sakramentu. Imamo mlad tim i jednog dana ćemo se boriti za titulu šampiona. Ne znam da li bih se vraćao u Evropu, volio bih da karijeru završim u NBA, ali nikad se ne zna - zaključio je Bjelica.

Za košarkaše Srbije nema predaha. Sutra putuju u Kinu, gdje će odigrati još jedan pripremni turnir. Odmjeriće snage sa Italijom, Novim Zelandom i Francuskom.