latinica  ћирилица
19/08/2019 |  11:54 ⇒ 16:53 | Autor: RTRS

U Doboj uloženo 700 miliona KM (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovao je u Doboju obilježavanju slave grada - Preobraženja Gospodnjeg.
Dodik u Doboju - Foto: RTRS
Dodik u DobojuFoto: RTRS

Dodik je rekao da je Vlada Republike Srpske do sada uložila 700 miliona KM u Doboj, navodeći da su najvažniji projekti izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj i početak radova na auto-putu 5C.

Među značajnim projektima naveo je i izgradnju Teromoelektrane Stanari, nove bolnice, uređenje korita rijeke Bosne, te sportske dvorane.

On je najavio da će od septembra i Doboj učestvovati u mjerama Vlade koje će biti preduzete programima pronatalitetne politike i zadržavanja mladih u Republici Srpskoj.

Dodik, koji je ovogodišnji kum slave grada Doboja, rekao je da je to jedan od strateški pozicioniranih gradova u Republici Srpskoj.

- Zbog toga Vlada Srpske dobrom saradnjom sa gradonačelnikom i njegovim timom pokazuje svoje opredjeljenje nizom projekata realizovanih na području ove regije - rekao je on.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić istakao je da je u ovom gradu, mnogo toga urađeno na izgradnji infrastrukture i rekonstrukciji cijelog grada nakon katastrofalnih poplava.

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da se svi trebamo kao Gospod preobraziti, poželivši napredak svim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj. On je poručio političarima da budu istinske vođe svog naroda i dostojni zadatka koji obavljaju.

Foto: SRNA

Obilježavanje krsne slave Doboja počelo je služenjem Svete arhijerejske liturgije u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla.

Foto: SRNA

Kako je najvljeno, Dodik će u večernjim časovima u Trebinju prisustvovati svečanoj litiji koja će proći ulicama grada.

Prethodno će, od 18.00 časova u Derventi, prisustvovati i svečanosti obilježavanja 100 godina postojanja Fudbalskog kluba Tekstilac.