latinica  ћирилица
19/08/2019 |  15:54 | Autor: RTS

Loznica: Vozio sa 4,14 promila alkohola

Saobraćajna policija Srbije je tokom akcije kontrole brzine kretanja, koja je sprovedena prošle nedjelje u okviru organizacije TISPOL, u Loznici zaustavila vozača koji je automobilom upravljao sa 4,14 promila alkohola u organizmu.
Policija (ilustracija) - Foto: RTS
Policija (ilustracija)Foto: RTS

Pored toga, u saobraćajnoj nezgodi u Mionici vozač je upravljao neregistrovanim traktorom, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu.

Presudom Prekršajnog suda, vozač traktora osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara, saopštio je MUP.

MUP dodaje da je veliki broj vozača isključen iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, to jest imali su više od dva promila alkohola u organizmu.

Tokom ove akcije, saobraćajna policija je otkrila oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, od čega je oko 20.000 vozača sankcionisano na licu mjesta, dok je oko 5.000 vozila u prekršaju snimljeno bez zaustavljanja.

Vlasnici, odnosno korisnici vozila koji su snimljeni u prekršaju, a da ih policija nije zaustavila, tokom narednih dana dobiće pozive da dostave kompletne podatke osoba kojima su dali vozilo na upravljanje, kao i izjavu te osobe kojom potvrđuje da je u vrijeme izvršenja prekršaja upravljala vozilom.

Policijski službenici su napisali 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja bezbjednosnog pojasa, 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isključile 350 vozača pod dejstvom alkohola.