latinica  ћирилица
19/08/2019 |  16:28 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Doboj obilježio Krsnu slavu; Vlada uložila 700 miliona KM (FOTO/VIDEO)

U Doboju su obilježili Krsnu slavu grada - Preobraženje.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je ovogodišnji kum slave, rekao je da je Doboj jedan od strateških gradova Republike Srpske.

Poručio je da je Vlada Srpske do sada kroz razne projekte uložila više od 700 milona maraka u ovaj grad i da se nastavlja sa obnovom infrastrukture.

 Foto: RTRS

Projekti izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Doboj, Teromoelektrane "Stanari", dionice Koridora "5C", nove bolnice, uređenje korita rijeke Bosne, sportske dvorane i niz ostalih projekata pokazatelj su opredjeljenosti Vlade Srspke da sarađuje s gradonačelnikom Doboja i njegovim timom, rekao je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

- 700 miliona maraka je u opticaju u različitim projektima koji će promijeniti karakter i način života ovog grada na bolje. Doboj je jedan od strateški pozicioniranih gradova u Republici Srpskoji zato Vlada Republike Srpske kroz dobru saradnju s gradonačelnikom i njegovim timom ima priliku i da pokaže svoju opredjeljenost - rekao je Dodik.

Dodik smatra da se na ovim projektima ne treba stati, i da je potrebno obezbijediti što bolji uslove za investiranje. Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić je istakao da se uz velike kapitalne projekte konstantno radi na obnovi infrastrukture. Sugrađanima je čestitao krsnu slavu uz želju da svi zajedno rade na razvoju grada.

Foto: RTRS

- Nadam se da ćemo u narednom periodu da budemo bolji ljudi, da se preobrazimo a svakako da prisustvo predjsednika Dodika i sve ono što smo do sada započeli daje snagu i pečat da ćemo u narednom periodu biti još bolji - napomenuo je Јerinić.

Dodik je naglasio da će u okviru projekata za podršku života mladih i rađanja djece u Republici Srpskoj, a koje već od septembra pokreće predsjednica Republike, biti uključen i grad Doboj.

I građani Doboja smatraju da je jedan od najvažnijih zadataka gradskih i republičkih vlasti zadržati mlade u zemlji.

Vladika Fotije je istakao da je Preobraženje Gospodnje praznik mira, ljubavi i zajedništva, i da je značajno da se preobrazimo, ne samo kao ljudi, već i kao cijeli narodi Hristovom svjetlošću, istinom i vjerom pravoslavnom.

- To želimo i gradu Doboju i svim našim gradovima u Republici Srpskoj da živimo u ljubavi i simfoniji odnosa između Crkve i države i najboljoj saradnji i tako ćemo najbolje plodove donijeti - naglasio je vladika Fotije.

Vladika Fotije poručio i je da će Srpska pravoslavna crkva kao duhovna majka pratiti i podržavati napredak Republike Srspke i poželio da političari budu dostojni zadatka koji obavljaju i istinski prvaci, kako je to i u istoriji srpskih vođa oduvijek bilo.