latinica  ћирилица
19/08/2019 |  18:32 ⇒ 19:38 | Autor: SRNA

Đoković: Osjećam se dobro, imam velike šanse za titulu u Njujorku

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije uspio da odbrani pehar na mastersu u Sinsinatiju i sve misli usmjerio je na Јu-Es open. Đoković će biti prvi nosilac na grend slem turniru u Njujorku, gdje je prošle godine trijumfovao po treći put u karijeri.

Novak je na upravo završenom turniru u Sinsinatiju poražen u polufinalu od kasnijeg šampiona Danila Medvedeva, a tokom nedjelje je imao problema i sa bolom u laktu.

Ipak, to je sanirano i najbolji igrač planete spremno i raspoloženo dočekuje takmičenje u "velikoj jabuci".

- Kada sve saberem, mnogo toga pozitivnog bilo je u mojoj igri. Možda sam izgubio meč, ali vjerujem da nisam mnogo griješio. Izgubio sam od igrača koji je igrao zadivljujuće. Prihvatam to i idem dalje, u Njujork, čeka me nedjelju dana treniranja i priprema - rekao je Đoković.

U sjajnoj je seriji jer je osvojio četiri od posljednjih pet grend slemova i sigurno je da kao najveći favorit dolazi u Njujork.

- Cilj mi je da se maksimalno pripremim za Јu-Es open. Dopadaju mi se uslovi na Flašing medouzu, igranje na centralnom terenu. Boriću se za titulu kao i svi drugi, mislim da imam dobre šanse. Osjećam se dobro i jedva čekam da turnir počne - poručio je prvi teniser svijeta.

Јu-Es open na programu je od 26. avgusta do 8. septembra i igra se za nagradni fond od 57.238.700 američkih dolara.