latinica  ћирилица
20/08/2019 |  07:45 ⇒ 09:08 | Autor: TANЈUG

"Orlovi" bez Teodosića u Kini (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije polazi put Kine, gdje će pred početak Svjetskog kupa odigrati još tri pripremne utakmice.

Srpski "tim snova" će u utorak odletjeti u Šenjang, u kojem će odigrati još tri meča pred početak Mundijal, ali u avionu neće biti kapiten Miloš Teodosić, koji će ostati u Beogradu na terapijama.

Protivnici će biti Italija (23. 8), Novi Zeland (25. 8) i Francuska (27. 8), a prvi meč na turniru zakazan je za posljednji dan avgusta, kada će biti premijerna utakmica sa Angolom u Fošanu.

Prije toga, danas prijepodne, medijima će se obratiti selektor Aleksandar Đorđević, koji će govoriti o stanju ekipe, planovima i onome što njegov tim očekuje u dalekoj Aziji.

Ono što muči i njega, ali i cijelu naciju jeste stanje kapitena Teodosića.

Miloš je i dalje na intezivnim terapijama, zbog kojih neće sa ekipom krenuti u Kinu.

Ostaje da se vidi hoće li uspjeti da se oporavi za početak šampionata do posljednjeg roka za registraciju igrača, što je dva dana pred prvi meč (29.8).

Ukoliko se to ipak ne dogodi, Srbiju će u pohodu na zlato predstavljati 12 igrača koji će se u utorak naći u avionu.

To su: Stefan Јović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Јokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

Ukoliko Teodosića ne bude bilo u timu, kapiten na Mundijalu biće Miroslav Raduljica.