latinica  ћирилица
20/08/2019 |  14:36 ⇒ 14:37 | Autor: TANЈUG

Radeljić: Kolinda glumi žrtvu

Mate Radeljić, bivši savjetnik za unutrašnju politiku hrvatske predsjednice, negirao je danas da je "pustio u javnost" prepisku koju je imao sa Kolindom Grabar Kitarović, tokom četiri godine provedene na Pantovčaku.
Zagreb (Foto: Flickr/Mario Fajt) -
Zagreb (Foto: Flickr/Mario Fajt)

- Nisam ništa pustio u javnost, ona očito glumi žrtvu - rekao je Radeljić.

Za danas objavljeni tekst u hrvatskom Nacionalu, Radeljić kaže da vjeruje da je podmetnut iz kabineta predsjednice.

- Bez obzira na način na koji me je Kolinda Grabar Kitarović razriješila dužnosti, zloupotrebljavajući tajnu službu, nikad neću javno objaviti bilo kakvu moju komunikaciju s njom, a pogotovo ne planiram da pišem knjigu o njoj - rekao je Radeljić.

Na taj način on je komentarisao navodne mejlove koje je razmjenjivao s predsjednicom, a čiji sadržaj je danas objavio Nacional.

Radeljić tvrdi da su mejlovi objavljeni u Nacionalu neistiniti i smatra da je riječ o "podmetanju u režiji kabineta Grabar Kitarović".

Radeljić kaže da je cilj da se ona prikaže kao žrtva "osvetoljubivog savjetnika".

- Od prestanka obavljanja dužnosti savjetnika predsjednice do danas, nijedan oblik službene ni privatne komunikacije između mene i predsjednice nije s moje strane javno objavljen, niti će ikada biti. Samim tim ni danas objavljeni navodni sadržaj privatnih mejlova između predsjednice i mene nije istinit - naveo je Radeljić.

Kabinet predsjednice nije komentarisao objavljene mejlove u Nacionalu, a nije se oglasio ni kandidat za predsjednika Hrvatske na predstojećim izborima, pjevač Miroslav Škoro.