latinica  ћирилица
20/08/2019 |  15:24 ⇒ 16:21 | Autor: RTRS

Pilot-projekat digitalizacije sadržaja udžbenika Geografija za šesti razred

U 12 osnovnih škola u Republici Srpskoj, tokom prvog polugodišta školske 2019/2020. godine, biće realizovan pilot-projekat digitalizacije sadržaja udžbenika Geografija za šesti razred, autora Miodraga Samardžića i Dragoslava Banjka. U projekat je uključena i škola "Petar Petrović Njegoš" iz Istočnog Sarajeva.

Obuka za nastavnike geografije iz škola koje su uključene u projekat digitalizacije, već je počela.

Do kraja avgusta svi oni će biti obučeni za pristup i upotrebu digitalnih sadržaja u nastavi i dijeljenje sadržaja s učenicima.

U školi "Petar Petrović Njegoš" u Istočnom Sarajevu kažu da ovaj projekat pruža prednosti učenicima u savladavanju nastavnog gradiva, čineći ga zanimljivijim i omogućava svim učenicima pristup digitalnim udžbenicima.

U eri digitalnih tehnologija kada djeca imaju pristup internetskim sadržajima očekuje se da će digitalizacija udžbenika geografije kod njih biti pozitivno prihvaćena i da će im olakšati učenje.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, nakon završetka pilot-projekta i analize svih aspekata upotrebe digitalnih sadržaja u nastavi, planira digitalizaciju sadržaja za veći broj predmeta u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.