latinica  ћирилица
20/08/2019 |  19:25 ⇒ 19:26 | Autor: RTRS

Istočna alternativa podržala politiku Milorada Dodika

Udruženje građana Istočna alternativa saopštilo je danas da podržava dosljednu i državotvornu politiku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.
Vojin Pavlović - Foto: SRNA
Vojin PavlovićFoto: SRNA

- Politika koju vodi Milorad Dodik jača Republiku Srpsku. Prvi put od Dejtona pa do sada Republika Srpska ne ide u sunovrat. Milorad Dodik je sa svojim stavom i jasnom politikom ojačao temelje Republike Srpske - rekao je predsjednik Udruženja građana Istočna alternativa Vojin Pavlović.

On je istakao da je "činjenica je da medđunarodni moćnici i NATO lobisti svojim pritiskom na srpkog člana Predsjedništva Milorada Dodika nisu uspjeli zaplašiti i ucijeniti da se dobije saglasnost ulaska BiH u NATO".

- Јedini cilj NATO-a je bio da Republiku Srpsku razvlasti i sve oduzmu. Sve ono za šta su životi dati da bi bili nezavisna srpska država - istakao je Pavlović.

Pavlović podržava Dodikovu upornost u jačanju Republike Srpske.

- To dalje vodi sigurno ka samostalnosti i udaljivanju od NATO-a koji je počinio mnoga zla na ovim prostorima. Nikad se NATO bombe i žrtve ne smiju zaboraviti .I treba se zalagati za put ujedinjenja sa Srbijom i vojnu saradnju sa Rusijom, jer je to jedina garancija opstanka Republike Srpske - zaključio je Pavlović.