latinica  ћирилица
21/08/2019 |  08:28 ⇒ 12:17 | Autor: RTS

Krajinović poslije preokreta nadigrao Berdiha

Filip Krajinović savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1 po setovima 3:6, 7:5, 6:1 i plasirao se u osminu finala turnira u Vinston-Salemu.
Filip Krajinović - Foto: Getty Images
Filip KrajinovićFoto: Getty Images

Naredni rival srpskog tenisera je bolji iz duela Šardi - Tiafo.

Velika borba od samog starta. Prvi je do brejka stigao Čeh u drugom gemu. Već u narednom uzvratio je Srbin. Odlučujući je bio šesti gem u kome Berdih koristi drugu brejk priliku i ponovo stiče prednost. Potom je protivnik rutinski priveo set kraju - 6:3 u prvom setu.

Revija brejkova u drugom setu, čak sedam. Na startu seta teniseri su razmijenili po jedan brejk. U petom gemu Berdih ponovo oduzima servis. Propušteno Krajinović je nadoknadio u osmom gemu kada je izjednačio - 4:4. Međutim, već u narednom gemu Čeh je ponovo stekao prednost.

Krajinović se nije predavao. U gemu kada je protivnik servirao za meč, vratio je brejk - 5:5. Potom je bio siguran na svoj servis, a kada se očekivalo da set bude riješen u taj-brejku ponovo oduzima servis protivniku i riješava set u svoju korist, 7:5.

Berdih nije imao snage za treći set. Nakon što je Čeh propustio tri brejk lopte u prvom gemu, uspio je da osvoji svoj servis za 1:1. Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan igrač, naš teniser. Krajinović je redom osvajao gemove i uz dva brejka riješio set i meč u svoju korist, 6:1 u odlučujućem setu.