latinica  ћирилица
21/08/2019 |  12:12 ⇒ 12:52 | Autor: RTRS

Sve veća ulaganja u infrastrukturu opštine Drinić

Dostupnost prirodnih ljepota i kvalitetniji život mještana samo su neki od razloga za ulaganje u infrastrukturu opštine Drinić. U prethodnom periodu asfaltirani su lokalni putevi, a u narednom, planirana je izgradnja korita rječice i pješačke staze.

Iako mala pogranična opština, ovdje se dobro živi kaže mještanin Drinića, Goran Banjac. Brojna ulaganja, kaže, omogućila su kvalitetniju svakodnevicu.

- Nas je malo, ima dosta dječice koja se igraju pored puta i mnogo će značiti i to kada se asfaltira pješačka staza - kaže Banjac.

Uz pomoć donacija postavljena su autobuska stajališta. Završeno je asfaltiranje četiri lokalna puta, a u planu su i nova ulaganja.

- Prošle godine urađena je kanalizacija, krajem godine ide se na to da se uradi korito te riječice, koja je pravila probleme - navodi Milorad Stupar, mještanin opštine Drinić.

Do sada je uloženo 280.000 KM u putne komunikacije, a uređenje korita koštaće 110.000 KM.

- Dogodine planiramo da napravimo tu pješačku stazu, u sljedećem periodu idemo sa priključkom na kanalizacionu mrežu mještana i same opštine, kao i vatrogasnog društva i škole - rekao je Milan Grbić, načelnik opštine Drinić.

Okosnica razvoja ove opštine je šumsko gazdinstvo u kojem je zaposleno 232 radnika.

- To trebamo čuvati i njegovati, stvoriti bolje uslove. Naši radnici treba malo više da rade da bi imali veće plate - dodaje Grbić.

U Opštinskoj upravi navode - prirodne resurse imaju, ali treba ulagati u kvalitetniji život i podršku natalitetu.