latinica  ћирилица
21/08/2019 |  12:52 ⇒ 12:53 | Autor: SRNA

Trninić i Ilinčić u Beču

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i vršilac dužnosti direktora "Željeznica Republike Srpske" Zoran Ilinčić borave u službenoj posjeti Beču, u okviru koje će biti održani sastanci sa menadžmentom "Rejl kargo Austrija" o saradnji sa "Željeznicama", te biti organizovana posjeta intermodalnom terminalu.
Beč - Foto: Wikipedia
BečFoto: Wikipedia

Ministarstvo saobraćaja i veza i "Željeznice Republike Srpske" razmatraju mogućnost formiranja transportnog centra s ciljem intermodalne povezanosti robnih tokova u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva.

Optimalna lokacija za transportno-logistički centar bio bi Doboj, kao najveće željezničko čvorište u BiH koje ima odličnu željezničku i drumsku povezanost.

"Cilj transportno-logističkog terminala je koncentracija i centralizacija robnih tokova na području terminala u dopremi, otpremi i tranzitu s ciljem postizanja veće efikasnosti postojećeg transportnog rada u oblasti željezničkog transporta u Republici Srpskoj i BiH", navodi se u saopštenju.

Očekivani efekti su povoljnije cijene transportnih usluga, otvaranje novih tržišta, povećanje obima prevoza "Željeznica Srpske", povećanje izvoza domaćih proizvoda, jačanje privrede Republike Srpske i njene konkurentnosti na evropskom tržištu.

Trninić i Ilinčić bi trebali danas u 16.30 časova da se sastanu sa delegacijom "Rejl kargo Austrija", a sutra u 11.00 časova planirana je posjeta intermodalnom terminalu.