latinica  ћирилица
21/08/2019 |  13:23 | Autor: SRNA

Lavrov: Moskva podržava suprotstavljanje pritisku i ucjeni

Rusija se u potpunosti solidariše sa Venecuelom u suprotstavljanju pritisku i ucjeni usmjerenih protiv te zemlje, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov (Foto: Sputnik/Alekseй Filippov) -
Sergej Lavrov (Foto: Sputnik/Alekseй Filippov)

On je na početku razgovora sa potpredsjednikom Venecuele Delsi Rodrigez u Moskvi podsjetio da je sastanak Koordinacionog biroa Pokreta nevrstanih održan u julu u Karakasu.

- Učesnici tog sastanka ponovo su izrazili solidarnost sa narodom i vlastima Venecuele u poštovanju normi i principa međunarodnog prava, prije svih onih koji su predviđeni Poveljom Ujedinjenih nacija - istakao je Lavrov.

Lavrov je rekao da će Rusija uvijek biti posvećena pomenutim principima, da će se uvijek solidarisati sa Venecuelom i da će podržati pravo bilo koje države da nezavisno odabere put svog razvoja i da se usprotivi bilo kakvim protivzakonitim jednostranim metodama ucjene ili vršenja pritiska, javio je TASS.

Šef ruske diplomatije dodao je da on i Rodrigezova planiraju da detaljno razgovaraju o saradnji Rusije i Venecuele na međunarodnim pitanjima, uključujući saradnju u UN i drugim multilateralnim platformama.