latinica  ћирилица
21/08/2019 |  14:57 ⇒ 17:29 | Autor: SRNA

Trivić: U petak počinje obnova krova škole u Borkovićima

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je da će u petak, 23. avgusta, početi obnova krova na objektu Područnog odjeljenja Osnovne škole "Miroslav Antić" u banjalučkom naselju Borkovići, za šta je resorno ministarstvo obezbijedilo 102.960 KM.

Nakon što je danas zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem posjetila ovu školu, Trivićeva je rekla novinarima da je uvjerena da će ova investicija biti opravdana, jer će sa početkom nove školske godine učenici moći pohađati nastavu u uslovnim učionicama.

Trivićeva je napomenula da je Vlada Republike Srpske kroz Program investicija u škole putem resornog ministarstva za ovu godinu izdvojila 1,8 miliona KM, dok je uz dodatna sredstva predsjednika Republike Srpske i kroz projekte Vlade Srbije na nivou godine u škole investirano 9,2 miliona KM.

- Ovo je proces kontinuiteta, koji će biti nastavljen i u narednoj godini. Primarno za ovu školsku godinu je bilo da se uradi analiza krovova, sistema grijanja i sanitarnih čvorova, kao elementarnih uslova za rad svake škole bilo da je riječ o centralnim gradskim ili prigradskim školama - istakla je Trivićeva.

Trivićeva je potvrdila da će nastava početi na vrijeme, 2. septembra, u novom, dograđenom prostoru u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u banjalučkom naselju Starčevica.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je novinarima da je obnova krova u ovoj školi u Borkovićima pojedinačno najveći projekat po vrijednosti radova.

On je rekao da postoji dobra saradnja resornog ministarstva sa Gradskom upravom Banjaluka na planu za rekonstrukciju oko 20 osnovnih škola i da su zajedno pripremali plan za ovu godinu.

- Obezbijedili smo sredstva iz tri izvora za ove namjene, od predsjednika Republike Srpske obezbjeđeno je više od 50.000 KM, Grad Banjaluka je obezbijedio oko 200.000 KM, a najveći dio sredstava obezbijedilo je resorno ministarstvo -  istakao je Radojičić.

Radojičić je rekao da su ovih dana zajedno sa resornim ministarstvom odobrena dodatno sredstva za obnovu krova Škole učenika u privredi i krova Centra "Zaštiti me" u Banjaluci, te za kotlove u školi u Bočcu.

On je rekao da se ovih dana na ovom području pune rezervoari i stiže voda sa Crnog vrela, ističući da će potrošači koji su do sada bili snabdijevani vodom sa Subotice biti potpuno obezbijeđeni vodom sa Crnog vrela.