latinica  ћирилица
21/08/2019 |  22:19 ⇒ 22/08/2019 | 11:42 | Autor: RTRS

Remi u Bernu, Zvezda na korak od Lige šampiona (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u Bernu neriješeno sa Јang bojsom (2:2) u prvom meču 4. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, i tako po drugi put uzastopno došli su na korak od grupne faze najelitnijeg klupskog takmičenja.
Јang Bojs-Crvena Zvezda (Foto:Informer) -
Јang Bojs-Crvena Zvezda (Foto:Informer)

Izabranici trenera Vladana Milojevića ostvarili su fantastičan rezultat u prvom meču, i stekli su prednost, kako rezultatsku, ali i psihološku pred reavnaš koji se igra sledećeg utorka na stadionu "Rajko Mitić", koji će sasvim sigurno biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Nije dobro krenulo po Zvezdu, jer je Јang bojs već u sedmom minutu došao do prednosti. Neuspješna ofsajd zamka Zvezdinih igrača, Asalea ostavlja usamljenog, koji sa 10-ak metara pogađa mrežu. Borjan je malo zahvatio loptu, ali nedovoljno da je skrene iz gola. 

Na sreću, "crveno - bijelima" nije dugo trebalo da se vrate na pobjednički kolosijek. Već u 15. minutu poslije kornera koji je izveo Marin, najviši u skoku je bio Degenek, i glavom šalje loptu u mrežu za 1:1.

Sredina prvog poluvremena pripala je prvaku Švajcarske, koji u nekoliko navrata opasnio prijeti, a Borjan je u jednoj minuti dva puta fantastično intervenisao, i svoj tim spasio od sigurnog vodstva  domaćina.

Zato je kraj poluvremena bio na strani gostiju. Sjajnu priliku imao je Marin, potom i Boaći, ali nedostajalo je malo prisebnosti, međutim i dobre intervencije zadnje linije Švajcaraca spriječili su Zvezu do vodstva.

Zato je drugo poluvrijeme krenulo kao iz snova. Marin centrira, a Garsija pogađa mrežu za 1:2.

Domaćin dolazi do izjednačenja, najviše zahvaljujući VAR tehnologiji. Boaći je ispred Ngamaela izbacio loptu u korner, što je pokazao i arbitar iz Holandije. Uslijedili sui protesti domaćih fudbalera, arbitar je oslučio da pogleda snimak, "pronašao" je kontakt i pokazao na bijelu tačku! Siguran realizator za 2:2 bio je Giljom Oro.

Do kraja meča Zvezda je izdržala, i sada se sve pita. Liga šampiona je, čini se, nikada bliže....

Uvertira u Bernu je bila paklena, jer veliki broj navijača Crvene zvezde tokom kortea prema stadionu napravio je nekoliko ekcesa, koji na sreću nisu prerasli u ozbiljnije incidente.