latinica  ћирилица
22/08/2019 |  12:21 ⇒ 14:30 | Autor: RTRS

Vlasnik kafića kod Knina: Napadnuti smo zato što smo Srbi! (VIDEO)

Boris Petko, vlasnik kafića kod Knina rekao je da su gosti koji su sinoć gledali utakmicu Crvena zvezda-Јang bojs, kao i on i njegova supruga, napadnuti zbog svoje srpske nacionalnosti.

- Naravno da je zbog naše nacionalnosti - kaže Petko i dodaje:

- Šta da vam kažem? Došli su maskirani, imali su fantomke na glavama, šipke, palice, motke... Nas je bilo šest, sedam unutra. Tu su bili i ljudi od 70 i nešto godina, kao i djeca. Žene i d,eca su vrištale, ne mogu da v,erujem da neko sa šipkom može udariti dijete od 16 godina - ispričao je Petko za portal 24sata.hr.

Sinoć su u njegov kafić upali maskirani napadači. Napali su njega i suprugu, te goste koji su gledali utakmicu Јang bojs-Crvena zvezda. Uništili su dio inventara, a policija je objavila da je privela nekoliko ljudi.

- Taj dečko od 16 godina je završio u bolnici zbog povreda glave. I mene su rasjekli po nozi. Nekakvom daskom su me udarili. Dobio sam i po glavi. Zašto su nas napali? Stvarno ne znam, sa svima sam dobar. Gledali smo utakmicu, nije to slučajno, to je bilo smišljeno. Naravno da je zbog naše nacionalnosti. To je huliganizam. Ma u šoku sam - priča vlasnik.

U napadu su mu povrijedili suprugu i dijete.

- Letjelo je na sve strane, čaše, flaše... Kao da je bomba pala u kafić. Ženi su rasjekli nogu i morala je na šivanje. Pokušala je zaštititi sedmogodišnje dijete koje je zadobilo posjekotine od stakla. Mogu razumjeti puno toga, ali napasti ženu i djecu - to ne mogu nikako da razumijem. Hvala Bogu, niko nije teže povrijeđen - kaže Petko.

On naglašava da je sve smišljeno.

- Policija je došla, ne znam hoće li ih uhvatiti. Da znam nešto, rekao bih. Ali znam zbrojiti dva i dva. Јedan momak došao je prije incidenta u kafić, ne znam ko je, popio je piće i nakon njega su došli drugi - rekao je Petko.

Njegova supruga Veselinka Mandić navodi da je zadobila povrede noge i da su napadači bacali stolice na nju.

- Dijete je bilo sa mnom, povukla sam je da je ne udare. Ove dvije manje su se sakrile ispod stola - rekla je ona za portal 24sata.hr.