latinica  ћирилица
22/08/2019 |  15:36 ⇒ 15:38 | Autor: RTRS

Članovi Akademije umjetnosti iz Banjaluke osvojili nagrade za najbolje filmove

Udruženje filmskih radnika BiH i ove godine je dodijelilo nagrade najzaslužnijim filmskim radnicima i dodijelilo nagrade za najbolje studentske filmove.
Dodijeljene nagrade najzaslužnijim radnicima (foto: bhfilm.ba) -
Dodijeljene nagrade najzaslužnijim radnicima (foto: bhfilm.ba)

Nagrade su dobili i režiseri iz Akademije umjetnosti iz Banjaluke.

Nagrada za najbolji bh. studentski film i Kisa Kes nagrada

Kostakurta (Bajka o Satankrajini), Saša Karanović (Akademija umjetnosti u Banjaluci)

- Odluka za glavnu nagradu bila je vrlo jednostavna i jednoglasna. Јasno je da se radi o formiranom režiseru vrlo autentične estetike, čije ćemo profesionalne filmove s radošću iščekivati. Za dobro režiran film, koji u svoj magični i pomjereni svijet hipnotički uvlači gledaoce nagrada za najbolji bh. studentski film i Kisa Kes nagrada idu Saši Karanoviću za film Kostakurta (Bajka o Satankrajini) - saopštila je Komisija za dodjelu nagrade "Ivica Matić" za 2018. godinu.

Specijalna nagrada žirija

Film Nisam ovdje, Sara Radusinović (Akademija umjetnosti u Banjaluci)

- Za energičan i ambiciozan portret urbane svakodnevnice i dilema jedne generacije, koji se sa mnogo nijansi i brige bavi svojim likovima, te zreo pristup režiji, koji je posvećen komunikaciji ideje s publikom bez samodopadljivosti i đačke pretencioznosti, sto čini film jakim i dopadljivim Specijalna nagrada žirija ide Sari Radusinović za film Nisam ovdje  - dodaje se u saopštenju Komisije.

Komisija za dodjelu nagrade "Ivica Matić" za 2018. godinu bila je sljedećm u sastavu: predsjednica komisije Lejla Hodžić, te članovi Pjer Žalica i Elmir Јukić.