latinica  ћирилица
23/08/2019 |  07:40 ⇒ 07:40 | Autor: SRNA

Sutra Veseli dani srpske dijaspore Slovenije

Tradicionalna međunarodna kulturno-umjetnička manifestacija Veseli dani srpske dijaspore Slovenije, počeće sutra u Ljubljani, potvrdio je predsjednik Saveza srpske dijaspore Slovenije Saša Gajić.

Manifestacija će trajati dva dana.

Sutra od 13.30 časova u crkvenom dvorištu Crkve Ćirila i Metoda u Ljubljani nastupiće različita društva i pojedinci iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Njemačke, Srbije i BiH.

- Pozivamo sve koji žele da gledaju ili učestvuju da nam se pridruže, jer time dokazujemo da naša srpska kultura nije zaboravljena - rekao je Gajić.

On je dodao da će u programu nastupiti kulturno-umjetnička društva Radost iz Teslića, Vrelo iz Bujanovca, srpsko-kulturno-humanitarna društva Prosvjeta iz Slatine i Prosveta iz Zagreba, Kulturno društvo Vreteno iz Rijeke, Srpski-kulturni klub Vihor iz Dervente, te srpska-kulturna društva Slovenije "Stevan Sinđelić", Kosovka devojka i Obilić i Udruženje srpskih književnika iz Slovenije.

U nedjelju, 25. avgusta, od 10.00 časova biće upriličen defile do Prešernovog trga, nakon čega će biti održana promocija knjige "Ključ ljubavi", autora Saše Gajića.

- U bogatom kulturno-umjetničkom programu biće izabrana Mis kulturnih društava Balkana i EU, a nakon toga će biti organizovan nastup Drage Ninića - dodaje Gajić.

U organizaciji manifestacije, osim Saveza srpske dijaspore Slovenije, učestvuje i Udruženje književnika Slovenije.