latinica  ћирилица
24/08/2019 |  12:35 ⇒ 15:36 | Autor: SRNA

Vučić: Napadi na Srbe u Hrvatskoj su strašni

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je strašno to što su Srbi posljednjih dana napadani u Hrvatskoj i dodao da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi.
Aleksandar Vučić (foto:PREDSEDNISTVO SRBIJE) -
Aleksandar Vučić (foto:PREDSEDNISTVO SRBIJE)

- Fasciniran sam potrebom hrvatskih zvaničnika da pet miliona puta ponavljaju priču o velikosrpskoj agresiji. Ništa ih ne razumem, jer kada bismo govorili o međusobnim žrtvama to je neuporedivo, kako iz Prvog, tako, naročito iz Drugog svetskog rata. Da govorimo svakog dana o genocidu u Јasenovcu, zločinu u Glini i drugim mestima, koji su bili zastrašujući, nije korisno - rekao je Vučić.

On je rekao za TV "Pink" da je strašno to što su napadani ljudi koji navijaju za beogradski Fudbalski klub "Crvena zvezda" u Hrvatskoj.

- Danas ih love po kafićima da vide ko smije da navija za `Zvezdu` i to su strašne stvari - rekao je Vučić i dodao da je sada razumljivo zašto se veći dio Srba iz Hrvatske danas nalazi u Srbiji, gdje su započeli novi život.

On je zahvalio tim ljudima koji su ostali u Srbiji i uspjeli da, marljivim radom Srbiju promijene na bolje, a za one koji su ostali u Hrvatskoj nada se da će im stići podrška iz EU.