latinica  ћирилица
25/08/2019 |  15:58 ⇒ 18:18 | Autor: B92

Srbija rutinski sa Novim Zelandom

Košarkaši Srbije zabilježili su novu pobjedu tokom priprema za Mundobasket, ovog puta protiv Novog Zelanda rezultatom 88:78.

"Orlovi" su trijumfovali i po deveti put u isto toliko mečeva, bez ikakvih problema protiv poptunog autsajdera.

Selektor Đorđević je i u ovom meču isprobavao neke stvari, a počeo je sa Marjanovićem na centru i Јokićem na krilnom centru.

Često se igralo sa dva plejmejkera (Јović, Micić), a u nekoliko navrata desilo se i da novi košarkaš Partizana Birčević igra na poziciji "tri".

Selektor Đorđević je u meč sa Novim Zelandom ušao bez Nemanje Bjelice, Bogdana Bogdanovića, Vladimira Lučića i kapitena Miroslava Raduljice, koje je odlučio da odmori pred duel sa Francuskom 27. avgusta.

"Orlovi" su nešto slabije počeli meč i prednost je na početku bila na strani Novozelanđana. Dobrom igrom Јovića i ulaskom Birčevića, koji nije pretjerano doprinjeo, Srbija je uspjela da napravi preokret i na kraju prve dionice ima +9 (25:16).

Boban Marjanović bio je definitivno igrač utakmcice i to je krenuo da pokazuje tokom druge četvrtine. Dobro je kombinovao sa Јokićem, a poslije njegovog kucanja i koša Simonovića bilo je +11 (35:24).

Đorđevićevi izabranici su uspjeli da odu i na +14, ali je Novi Zeland do kraja poluvremena uspio da vrati zaostatak na jednocifren. Ipak, na pauzi je bilo 53:42.

Početak drugog poluvremena bio je dosta tmuran po Novozelanđane, koji su do prvih poena došli poslije nešto više od četiri minuta, i to poslije nesportske Gudurića.

Srbija nije igrala dobro u napadu u trećem kvartalu, ali nije ni Novi Zeland. Odličan potez vidjeli smo u režiji Micića i Milutinova, koje je povezao alej-up.

Vicešampion svijeta je na kraju 3/4 imao čak +18 (68:50). Ipak, Novi Zeland je uspio da napravi veliku seriju i da na četiri minuta do kraja dođe na "samo" -10.

Da ne dođe do komplikacija pobrinuo se uglavnom Milutinov, koji je odlično sarađivao sa oba srpska plejmejkera.

Nakupio se poena u drugom poluvremenu, pogotovo posljednjoj dionici, i na kraju bio najefikasniji akter meča.

Do kraja duela viđena je prelijepa "rampa" Јovića, poslije svoje izgubljene lopte, ali ništa što bi bilo potrebno istaći.

Milutinov je meč završio sa 19 poena, a sa dva manje ga je pratio Marjanović koji nije ulazio u četvrtoj četvrtini.

Јović je bio odličan sa 13, Gudurić je imao devet, koliko i Micić, a Simonović i Јokić su ubacili po osam poena.

Na drugoj strani istakao se Taj Vebster sa 16 poena, dok su Lo i Miler ubacili po deset.

Srbiju sada, 27. avgusta, očekuje posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo u Kini, protiv Francuske.