latinica  ћирилица
26/08/2019 |  11:26 ⇒ 11:26 | Autor: TANЈUG

Mihajlović: Za neke sam budala što sam izašao iz bolnice

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović, u trenutku kada se oporavlja od leukemije, vodio je meč između njegove Bolonje i Verone (1:1).

Kako su prenijeli italijanski mediji, Mihajlovićev dolazak u Veronu iznenadio je fudbalere Bolonje kako bi im ispunio obećanje, dato prije 40 dana kada je krenuo sa liječenjem.

- Obećao sam da ću biti sa vama. I ovdje sam. Za neke sam budala što sam izašao iz bolnice. Ipak, želio sam da budem ovdje - rekao je Mihajlović i izazvao suze kod svojih izrabranika, a prenosi Gazeta delo Sport.

Izjava legendarnog Srbina govori da je na svoju ruku, odnosno protiv savjeta doktora, odlučio da napusti bolnicu i ispuni obećanje – prvo, jer je glavno ono da će na kraju pobijediti bolest.

Sa druge strane poznati italijanski ljekar Sante Tura smatra da je povratak Mihajlovića dobar znak na putu ka oporavku, ali i da je u ovoj situaciji neophodan veliki oprez.

Tura, bivši direktor Instituta u Bolonji gdje se liječi Mihajlović, kaže da je Srbin pokazao snagu što je otputovao u 145 kilometara udaljeni grad kako bi vodio svoje igrače na startu Serije A.

- Činjenica da su mu doktori dali dozvolu znači da postoji pozitivan odgovor organizma. Јasno je da će, kao i svaki pacijent koji je napustio bolnicu, morati da poštuje određe stvari. Biće praćeno sve - rekao je Tura, a prenosi Medijaset.

Tura dodaje da bolest i dalje mora da se drži pod kontrolom.

- Sigurno je da u ovom stanju mora da prođe barem još jedan tok liječenja i zato slijedi hospitalizacija, odnosno vjerovatno je rješenje transplatacija koštane srži. Medicina je napredovala ovih godina, lako je naći donora, jer je dovoljno 50 odsto kompatibilnosti - poručio je on.