latinica  ћирилица
03/09/2019 |  16:09 | Autor: SRNA

Bihać: Uhapšen zbog podstrekavanja na ubistvo brata

U Bihaću je uhapšen muškarac čiji su inicijali R.D. /55/ zbog sumnje da je angažovao određena lica sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona koja su trebala za 100.000 evra da ubiju njegovog brata i nanesu tjelesne povrede bratovom sinu.

Muškarac je osumnjičen da je izvršio krivično djelo podstrekavanje na ubistvo brata čiji su inicijali B.D., kao i na nanošenje tjelesnih povreda bratovom sinu čiji su inicijali N.D.

On će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, izvršeni su pretresi stambenih objekata i vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični.

Pronađeno je i oduzeto 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja krivičnog djela podstrekavanje na ubistvo.