latinica  ћирилица
04/09/2019 |  21:11 ⇒ 05/09/2019 | 13:39 | Autor: RTRS

Srpska open: Јoš nije poznat konačan spisak učesnika

Organizaciono, sve je spremno za početak ATP čelendžera Srpska open, ali još nije poznat konačan spisak učesnika. Јedan od razloga su i vajld karte, na koje pravo ima Teniski savez Republike Srpske, odnosno, Teniski klub Mladost.

Danas i sutra na terenima organizatora ATP čelendžera Srpska open, Teniskog kluba Mladost, odvijaju se predkvalifikacije. Na ovom takmičenju učestvuje sedam tenisera iz Republike Srpske, a samo jedan će imati priliku da se nađe u posljednjem krugu kvalifikacija i to na osnovu vajld karte koju dodjeljuje organizator turnira.

Učesnici predkvalifikacionog turnira zadovoljni su što su dobili priliku da se bore za vajdl kartu koja donosi mogućnost borbe za glavni turnir.

Organizatori su, kako ističe direktor Teniskog kluba Mladost Siniša Simeunović, iskoristili mogućnost i od pet vajld karata na koje imaju pravo, već su neke podijelili.

Podsjećamo, ove godine glavni turnir ima kostur na 48 imena, i počinje u ponedjeljak, kada će biti održane i kvalifikacije. Turnir se igra za nagradni fond od 46.600 evra, a pobjednik će osvojiti 80 ATP bodova.