latinica  ћирилица
05/09/2019 |  13:15 ⇒ 13:16 | Autor: SRNA

Besplatan prevoz na obilježavanje Dana sjećanja na žrtve NATO-a

Grad Banjaluka organizovaće u ponedjeljak, 9. septembra, besplatan prevoz građana u Istočno Sarajevo, gdje će biti obilježen Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj.
Grad Banjaluka - Foto: RTRS
Grad BanjalukaFoto: RTRS

Polazak je planiran za 5.30 časova sa stare autobuske stanice u Vidovdanskoj ulici, a povratak je po završetku obilježavanja, u popodnevnim časovima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema odluci Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, koja je donesena u martu, kao Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Srpskoj određen je 9. septembar.

Prijedlog da ovaj događaj dobije republički značaj dao je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac i biće 27. u kalendaru obilježavanja najvažnijih datuma iz istorije srpskog naroda sa ovih prostora.

Košarac je 23. novembra prošle godine Odboru Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova uputio prijedlog da 9. septembar bude Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja, u skladu sa inicijativom koju je ranije pokrenula Novinska agencija Republike Srpske - SRNA.