latinica  ћирилица
05/09/2019 |  15:34 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

Pomozimo Dubravki Macanović, pozovimo 1458

Tridesetsedmogodišnja Banjalučanka, Dubravka Macanović, boluje od karcinoma pluća. Operacija nije moguća i zato su joj ljekari uključili biološku terapiju, koja ima dobre rezultate. Za ovu vrstu liječenja potrebno je mnogo novca.

Zdrava, mlada i lijepa, Dubravka Macanović početkom aprila osjetila je simptome slične prehladi. Nakon nekoliko dana stanje joj se pogoršalo, a konačna dijagnoza - karcinom pluća. Operacija nije moguća, pa nakon hemioterapije i zračenja, ljekarski konzilijum prepisuje biološku terapiju.

- Ona sada prima biološku terapiju, lijek pembrolizumab, u dozi od 200 miligrama na svakih 21 dan, a u maloprodaji je cijena jedne doze 8.000 evra - ističe Suzana Marić, Dubravkina sestra.

Da novac ne smije biti prepreka u njenom liječenju, odlučili su njeni najbliži.

- Borićemo se na sve načine. Moj moto, od momenta kada sam saznala koliko košta ta terapija i da je to najbolja šansa za moju sestru, je bio taj da zbog novca neću dopustiti da je izgubim. Prevrnuću nebo i zemlju, potrudiću se na sve moguće načine - dodaje Marićeva. 

Škola za trudnice "Radosnica" organizovala je humanitarno fotografisanje sa porodičnim fotografom Lenkom Keleman, naplaćujući simbolično tri marke, pa su za dva sata fotografisanja prikupili više od dvije hiljade maraka.

- Nadam se da ćemo imati priliku da odradimo još jednu ovakvu akciju, da skupimo taj novac za Ducu, s obzirom da znam da joj taj lijek stvarno pomaže i da ta terapija da imam i te kakvog efekta - rekla je Kelemanova.

Pomoći možete i vi pozivom na humanitarni broj 1458 ili uplatom novčanih sredstava na račun za BiH ili za uplate iz inostranstva.

 Potrebna pomoć Dubravki Macanović

U brojnim lokalima i radnjama u Banjaluci postavljene su i kutije za doniranje novca.