latinica  ћирилица
05/09/2019 |  18:26 | Autor: TANЈUG

Privedeno još 10 huligana zbog napada na Srbe kod Knina

Hrvatska policija uhapsila je još 10 huligana koji su u kafiću Petko u Uzdolju kod Knina 21. avgusta planirano napali Srbe dok su gledali fudbalsku utakmicu Crvene zvezde.
Posljedice napada u Uzdolju kod Knina (Foto:Feral news) -
Posljedice napada u Uzdolju kod Knina (Foto:Feral news)

Kako su saopštile šibensko-kninska i splitsko-dalmatinska policijske uprave deset privedenih je sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja i oni se dovode u vezu s tada počinjenim krivičnim djelima nasilničkog ponašanja, fizičkog povređivanja i oštećenja tuđe imovine.

Kako se navodi, tokom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavještenja koji privedene osobe mogu dovesti u direktnu vezu s počinjenim krivičnim djelima.

Navodi se i da će nakon okončanja istražnog postupka o utvrđenim činjenicama i preduzetim mjerima javnost biti blagovremeno obaviještena.

Hrvatski portal Indeks podsjeća da su prije sedam dana pritvorena četvorica huligana, te da je policija tada saopštila da su svi napadači, kojih je bilo petnaestak, pripadnici splitske Torcide.

Načelnik šibensko-kninske policije je na vanrednoj konferenciji za novinare prije sedam dana u Šibeniku potvrdio da su navijači Torcide izveli napad na Srbe, kod Knina, te da je taj napad bio planiran i dobro osmišljen.

- Kao pripadnici navijačke grupe iz Splita okupili su se u tom gradu i s više vozila krenuli u Uzdolje, a na osnovu prethodnog dogovora zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su vozila u blizini ugostiteljskog objekta. Јedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekt maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima - rekao je tada načelnik šibenske policije.

Ulaskom u ugostiteljski objekt, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu, pa je njih petoro povrijeđeno, a među njima i jedan maoljetnik, rekao je načelnik.