latinica  ћирилица
06/09/2019 |  15:43 ⇒ 17:52 | Autor: SRNA

Banjaluka: Planirana sanacija dvije ulice u naselju Petrićevac

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve u banjalučkoj Gradskoj upravi Slaviša Sandić izjavio je danas da će saobraćajnice u Banijskoj i Ljevčanskoj ulici u naselju Petrićevac biti sanirane u narednom periodu, zbog oštećenja tokom radova na velikom projektu izgradnje saobraćajnice prema Motikama.

Tokom današnjeg obilaska gradilišta nove saobraćajnice na pravcu od Žutih zgrada prema Motikama, Sandić je naveo da je zbog ovih radova došlo do preusmjeravanja saobraćaja na Banijsku i Ljevčansku ulicu i da su one, zbog velikog opterećenja, znatno oštećene posljednjih mjeseci.

Sandić je rekao novinarima da zbog izgradnje nove saobraćajnice veliki teret prolazi okolnim ulicama, kao što su Banijska i Ljevčanska, zbog čega je grad odlučio da uđe u njihovu sanaciju.

Tokom obilaska konstatovano je da se gradnja prve faze puta prema Motikama odvija planiranom dinamikom, te da su na oko 80 odsto dionice odrađeni predviđeni komunalni radovi.

Zahvaljujući projektu, domaćinstva u ovom dijelu naselja Petrićevac biće u prilici da se priključe na gradsku kanalizacionu mrežu, što je samo jedna od prednosti izgradnje saobraćajnice prema Motikama.

- U dosadašnjem dijelu radova na prvom dijelu trase izgrađena je fekalna i oborinska kanalizacija, te novi vodovod i elektroinstalacije. Na toj dionici uskoro slijedi postavljanje ivičnjaka i asfaltiranje - precizirao je Sandić.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić ukazao je da je ovo jedan od projekata koji se izvodi u okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi".

On je rekao da je ovaj projekat važan za mještane Petrićevca i Motika, te za cijeli grad.

Predsjednik Udruženja penzionera Petrićevca Branko Lemić izrazio je zadovoljstvo zbog izgradnje novog puta, te istakao da je ovo finansijski najvredniji, ali ne i jedini javni projekat koji se izvodi na području Petrićevca.

On je rekao da je Petrićevac postao veliko gradilište, jer se, osim ovog puta, gradi i nova ambulanta porodične medicine, a da se uskoro očekuje početak izgradnje vrtića i prostorija mjesne zajednice.

Gradnja saobraćajnice za naselje Motike u dužini od 1,2 kilometra počela je krajem marta, a vrijednost radova iznosi više od dva miliona KM.

Projektom je predviđena izgradnja saobraćajnice širine šest metara sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom i javnom rasvjetom.